Valokuvausta, satunnaisia käsitöitä, paikallismatkailua, haaveilua ja sitä likapyykkiä.. =)
Tervetuloa Mansikin maailmaan!

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Patiota ynnä muuta...

Viimeinen työpäivä ja vihdoin alkaa parin viikon loma. Toivottavasti sateet loppuis, jotta pääsis nauttimaan jälleen ulkoelämästä...

Isäntä on ollu lomalla = lasten kanssa mökillä, joten olen välillä jäänyt työpäivien välissä yksin kotia pyykkäämään ja siivoamaan. Koitin saada ison, tyhjän terassin tuntumaan kotoisammalta, vaikka melkein kaikki kalusteet on mökillä. Vähän mattoa, lyhtyjä ja ruukkuja ja hyvä tuli=) Ruukuissa kasvaa paprika-yritykset... Puuhun laitoin pienen "linnunpöntön" (johon mahtuu ampiainen..) sekä kynttilöitä. Pöntön löysin iki-ihanan nettikaupan, Tilpehöörin alennusmyynnistä. Jotain muutakin tuli mukana, mutta niistä lisää syksyllä. Käykää kattomassa mitä kivaa sieltä vielä löytyisi!!


Ehdin myös käydä kyläyhdistyksen vuosikokouksessa. Tarkistettiin laituriprojektin edistymistä ja nautittiin kesäsäästä=) Sitä kun viime viikolla riitti!


Ennen näitä sateita kerittiin touhuamaan ulkona myös mökillä;

Nautittiin rantamaisemista, veneiltiin...

Näkymä meiltä suoraan laivaväylälle. Kuvassa yksi suurimmista satamassa käyneistä rahtilaivoista,
leveyttä enemmän kuin Titanicilla...

Isännällä oli siis viime viikolla ensimmäinen lomaviikko ja helteiden kunniaksi alettiin toteuttamaan pitkäaikaista projektia, patiota. Viikolla pohjatöitä ja viikonloppuna palapelin kokoamista=)

Materiaalit patioon saatiin rahallisesti sikahalvalla, mutta bensaa, hikeä ja särkyä sitäkin enemmän. Kyseessä oli siis vanha, purettu liikenteenjakaja, joka oli kipattu yhdelle tontille. Käsivoimin kaivoimme noin 1500 kiveä hiekan seasta peräkärryyn, lapioimme hiekkaa pohjaa varten, etsimme ehjiä reunakiviä ja vihdoin tontille päästyä harjasin ja pinosin kivet yksitellen... Viime viikon helteessä=)
Lapset auttoi ja tytön lempipuuhaa oli hiekan harjaus kivien väliin. Katos ku mitä nopeammin pation saa valmiiksi, sitä nopeammin siinä pystyy olemaan peittojen ja lelujen kanssa...=)

Mutta tulos on kyllä tosiaan vaivan arvoinen. Tällä viikolla aina sateen tauotessa on reunojen viimeistely edistynyt. Jos vain ensi viikolla mun lomaillessa on kuivaa, niin pöytäryhmä siirtyy pysyvästi patiolle! Sais siivottua terassin samalla...

Seuraava projekti on varmaankin rappuset, noiden kuormalavojen tilalle, mutta isäntä joutuu tässä välillä töihin, joten hengähdystauko on paikallaan.

Ohessa muutama kuva viime viikonlopulta. Lisää laitan, kunhan pääsen viikonloppuna kuvaamaan!

Hyvin ansaittu lepohetki auringon laskiessa
Ensimmäinen vieras =)


Viimeset kivet sunnuntai-iltana..

Nyt vielä muutama tunti töitä ja sitten lomailemaan! =) Seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti