Valokuvausta, satunnaisia käsitöitä, paikallismatkailua, haaveilua ja sitä likapyykkiä.. =)
Tervetuloa Mansikin maailmaan!

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Puutarhureja ja taiteilijoita..

Viikko on edennyt välillä arkisesti, välillä juhlallisemmin. Ulkona on ollut niin kylmä, että lapsetkin on viihtynyt sisällä. Paprikat ja muut odottavat innolla siirtoa ulos isompiin ruukkuihin, mutta ensin tarttis pysytellä plussan puolella. En muista koska viimeksi olisi näin kauan saanut odottaa kesäkelejä!

Töissä minulla käväisi pikku apulainen, joka kylläkin huomautti muistilappujen suurestä määrästä! Lomiin mennessä pitäisi pöytä tyhjätä =)


Viime päivät on onneksi pysynyt poudan puolella ja saatiin pihalla leikattua nurmikko ensimmäisen kerran. Risuja ja muuta roskaa kertyi peräkärryllinen ja lasten majayrityksiä purettiin vähän sieltä sun täältä... =) Mutta nyt näyttää heti paremmalta.
Poika oli suurena apuna omien kärryjen kanssa. Tykkää touhuta, etenkin kun saa käyttää lapiota, kärryjä tai muita työkaluja =)

Kukkapenkkikin näyttää siltä, että harvennus/jako ei olisi pahitteeksi. Mutta eipä ainakaan mahdu rikkaruohoja väliin!
Ja tuota kasvuvauhtia! Parissa viikossa noin puoli metriä korkeutta =) Huh huh, vähän niin kuin pojan koivet. Housut jää pieneksi pesukertojen välissä =)
Viikkoon mahtui myös sitä juhlaa. Pojan esikoulun kevätjuhla meni oikein hienosti ja esityksistä nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin. Koska kyse oli lasten ensimmäisestä "valmistumisesta", saivat he todistuksen hienossa mapissa, joka seuraa koko kouluiän ajan sekä punaisen ruusun. Niitä noudettiin naamat totisena opettajalta ja käteltiin samalla lattiaan tuijottaen =) Ja sitten piti tutkia, mitä siellä mapissa oikein olikaan.
Keittiön pöydällä olevaa ruusua on tainnut äiti ihailla eniten... =)
Nyt samalla päättyy myös 5-vuotinen taival päiväkodin kanssa, kun poika siirtyy koulun iltapäiväkerhoon. Lapset piirsivät tädeille kiitokseksi ison kuvan, molemmat omat puolensa mutta yhteinen aurinko, aita ja nurmikko. Ja kyllä sitä väännettiinkiin kahden päivän ajan antaumuksella! Sen verran hyvin on lapset (ja vanhemmatkin) tarhalla viihtyneet. Tänään halitaan ja kiitellään =)

Kolmasluokkalainen puolestaan toi kotiin ison paketin piirustuksia kuvaamataidon tunneilta. Tiedän, että meillä on taiteilija talossa, mutta osa näistä oli ihan pakko valokuvata ja esitellä muillekin! Niin hienoista kuvista on kyse.
Sivellin pysyy neidillä kädessä =) Pahoittelen huonoa valaistusta, otin kuvat ennen nukkumaanmenoa.


Kirjan kansi voipaperilla ja pirteä pääsiäismuna

Erivärisiä papereita

Aivan ihana työ!! Sininen väri on painolaatasta ja kynttilä vahaväreillä. Ope oli näyttänyt jotain mallityötä, miten valon tulisi näkyä, mutta täytyy kyllä kehua 9-veen kynänkäyttöä sekä värien ja valon ymmärtämistä!! Tämä tarttis kehystää.


Tästä työstä otan vähän kehuja ittelleni. Tämän tekniikan (vahakynät + vesivärit tunturimaisemassa) olen opettanut tytölle jo pari vuotta sitten. Saman opetti äitini minulle. Tästä työstä tyttö ei kuitenkaan pitänyt itse, koska se oli vähän huolimattomasti tehty ja katon valotukset jäänyt pois. Taiteilijalla tarkka itsearvostelu =)


Tässä toinen kehystettävä kuva. Edessä istuva jänis on niin ihana kaikessa yksinkertaisuudessaan =)

Ja lopuksi hauska kuva, josta mulla tulee mieleen lasten satukirja =)


Toi hiiri on niin söpö!


Huomenna vielä tytön todistuksen haku ja kahvitarjoilut, laukut autoon ja muutokuorma mökille sekä 60-vuotisjuhlat. Niistä se kesäkuun eka viikonloppu muodostuu =)

Hyvää alkanutta kesälomaa kaikille lapsukaisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti